Equip del naturalista

Equip: Per anar d’observació, cal saber on vas, per tant, un mapa de la zona és bàsic. I també veure quin temps està previst per a dur un equip en conseqüència. Un bon calçat aïlla del fred de sòl i subjecta els turmells. Una gorra, protector solar… i aigua, sempre es bona.

L’eina principal del Naturalista és el bloc de notes per recordar el que ha observat, quan, on: dibuix, notes…llapis, gomes, colors, etiquetes… afegeix el que et sembli a la motxilla.

Material d’observació: Si teniu lupes per a mirar de prop, prismàtics per a mirar de lluny; guies de camp per classificar els éssers vius. De vegades una petita navalla, una lot pot ajudar. Gravadora i càmera.

Ara, actualment, aquest bloc es transforma en el smartphone, que té càmera, gps, rellotge, lupa i llanterna. Així, automàticament permet d’enregistrar la imatge, el lloc i l’hora on s’ha pres. I penjar-la en una base de dades de biodiversitat, com és Natusfera. Una eina així, també estalvia la recol·lecció de mostres, tan escasses en la ciutat.

I, sobre tot, aneu en silenci. Especialment a primera hora que hi ha menys gent i és més fàcil de veure animals.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: